Wie is Door?

  • Ik ben een ervaren professional met een rijke ervaring in het bedrijfsleven, vaak als enige vrouw aan de top, en als coach. Ik heb de diepe overtuiging dat iedereen gebaat is bij een evenwaardige verdeling tussen vrouwen en mannen aan de top van organisaties.
  • Geruime tijd heb ik in het buitenland gewerkt waarvan een aanzienlijk deel in Afrika. Daar is mijn nieuwsgierigheid voor diversiteit ontstaan: in de mix ligt de magie. Daar is ook mijn grote liefde voor de natuur en de Afrikaanse wildernis gewekt. Mijn favoriet is de zebra. De zebra staat voor mij symbool voor diversiteit en samenwerken. Al lijken ze identiek, ze zijn net als de mens: allen uniek. Ze werken heel effectief samen om zelfs de leeuwen te slim af te zijn met hun verwarrende strepen.
  • Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen.
Door Plantenga - Topvrouwen Coach

“Nog te vaak zie ik zeer competente vrouwen stranden op weg naar de top. Eeuwig zonde en onnodig vind ik dat, want met meer bewustwording van je eigen kwaliteiten en persoonlijkheid en door het spel beter te doorzien, hoeft dat niet.”

  • Na mijn corporate carrière heb ik jarenlang met veel plezier en liefde als executive coach voor vrouwen bij QUIST Executive Coaches gewerkt. Tegenwoordig werk ik als zelfstandige Topvrouwen Coach, vooral gericht op vrouwen in leidinggevende functies. Als vrouw aan de top heb ik ervaren hoe eenzaam het kan zijn om optimaal te functioneren.
  • Als coach wil ik je gidsen om met plezier, overtuiging en lef jouw leiderschapskwaliteiten effectief in te zetten. In het speciaal ontwikkelde Topvrouwen coaching programma komt het voor mij allemaal samen: het is mijn overtuiging dat diversiteit tot betere resultaten leidt. Zowel materieel als immaterieel. Ik ben ervan overtuigd dat een board tot betere beslissingen komt als zij een weerspiegeling van de samenleving vertegenwoordigt.

Laten we kennismaken

Er is geen wachttijd. Je kunt meteen starten.

Mijn achtergrond

Na mijn studie filosofie in Leiden en bedrijfskunde in Rotterdam werkte ik 30 jaar bij Heineken, in verschillende functies in Nederland, Europa en Afrika. Na posities als Managing Director in Rwanda en Slowakije was ik tot 2015 Managing Director West Europa. Sindsdien werk ik als executive coach, consultant en interim manager. Enige tijd geleden heb ik de post graduate opleiding voor executive coaching aan de VU succesvol afgerond.

Beluister het podcast interview met en over Door Plantenga

Wil je meer over mij als persoon weten, luister dan naar de volgende podcast. Met veel plezier heb ik meegewerkt aan dit interview door Emma Hafkamp. Het hele interview duurt 57 minuten, maar je kunt desgewenst op elk willekeurig moment instappen door op de paarse lijn onder in de balk van de podcast te klikken.