Ambitieuze vrouwen, zoek je eigen inspirerende rolmodellen!

Geweldig inspirerend, zelfs betoverend, zijn deze toonaangevende vrouwen. Ze toveren een glimlach op mijn lippen en een glinstering of zelfs tranen in mijn ogen. Ze wekken emoties bij me op. Alleen al de gedachte aan ze. Dan komt zoveel energie vrij. Het zijn mijn rolmodellen, deze topvrouwen. Ik heb grote bewondering voor wie ze zijn en waarvoor ze staan.

Mijn rolmodellen zijn vrouwen uit één stuk

Zo verschillend, maar een ding hebben ze gemeen: ze zijn honderd procent zichzelf. Vrouwen uit één stuk, in wat ze doen, hoe ze doen en waar ze voor staan. Vrouwen met humor, ijzersterk en kwetsbaar tegelijk. Met hard werken en inzet hebben ze bereikt waar ze voor staan in hun leven. Met een dosis gezonde humor en relativeringsvermogen. En zij laten geen misverstand bestaan over hun missie. Dat zijn de vrouwen die mij inspireren, als persoon en als coach.

Mijn vrouwelijke rolmodellen: Jane, Beyoncé, Golda, Jacinda en Pippi!

Jane Goodall, 86 jaar, wijdt haar leven aan het behoud van de chimpansees en hun leefgebieden. Dat is haar missie. Niets of niemand kan deze inspirerende vrouw daar in tegenhouden. Activiste in hart en nieren. Of Beyoncé, de meest sexy feminist op aarde, consistent zichzelf. Deze topvrouw voegt echt iets toe aan de wereld. Haar uitstraling en energie inspireren me. De eerste vrouwelijke premier van Israël, Golda Meir, met haar missie: een veilig Israël voor de Joden. Ik zal nooit vergeten dat deze inspirerende vrouwelijke leider president Nasser tijdens de onderhandelingen met Egypte een speelgoedbeestje gaf, omdat hij net grootvader was geworden. Onderhandelen op het scherpst van de snede met je aartsvijand, maar met een glimlach en een knipoog. Het vrouwelijk leiderschap en de persoonlijkheid van Jacinda Ardern inspireert me. Zij brengt haar kind mee naar haar werk als het even niet anders kan. Is direct ter plekke bij de aanslag in Christchurch en spreekt haar landgenoten toe vanuit haar hart. Dit rolmodel toont respect en is jaloersmakend doortastend. ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen’; alleen al om deze uitspraak is Pippi Langkous mijn ultieme rolmodel. Ze is voor niemand bang en heeft altijd een oplossing en blijft altijd zichzelf. Deze vrouwen leren mij om je eigen missie te bepalen en trouw te blijven aan jezelf. En dat vraagt vervolgens om kritische zelfreflectie.

Laat je eigen rolmodellen je inspireren

Ik heb in de loop van mijn leven mijn rolmodellen verzameld en ik adviseer je hetzelfde te doen. Zoek je eigen inspirerende topvrouwen! Elk van hen biedt je een aspect dat je zal inspireren. Je krijgt er energie, moed en lef van! Als coach voor vrouwen aan de top (of op weg naar de top) vraag ik altijd naar de rolmodellen van mijn coachees. Ogen gaan stralen, praten gaat sneller en de energie stroomt de kamer in. Ik vind het heerlijk anderen te laten ontdekken waar hun energie en inspiratie vandaan komt. Ik wil je laten ontdekken waar je kracht zit. Je eigen bestemming vinden die helemaal bij jou past. Jou ook een beetje betoveren. En zo ga jij ook weer anderen betoveren waar jij een rolmodel voor kan zijn.

Daarom doe ik wat ik doe met zo ontzettend veel liefde en plezier: Topvrouwen coachen